Memleketi terk edip kolayca yerleşebileceğiniz ülkeler!

Hangi ülke parayı bastıranları vatandaşlığa kabul ediyor. İşte Türkiye’den, Türkiye seçimlerinden umudunu kesenler için kolayca yerleşebilecekleri ülkelerin listesi.

MALTA:
Malta 650 bin Euro karşılığında vatandaşlık hakkı tanıyor. AB vatandaşı olma şansı, Schengen Bölgesi’nde bulunması ve ABD ile vize anlaşması olması Malta’yı diğer ülkelerden ayırıyor.

SİNGAPUR
Hesabınızda 2 milyon dolar varsa Singapur vatandaşlığı için de hakkınız var. Fakat bir şart daha var; yıllık 160 milyon dolar civarında bir ciroya sahip olmalısınız. Yani bu epey tuzlu bir seçenek.

AVUSTURYA
Avusturya da para karşılığında vatandaşlık hakkı tanıyor ama ne kadar para talep ettikleri bilinmiyor, gizli tutuyorlar. Vatandaşlık için para dışında sıradışı bir yetenek veya başarı öyküsü şeklinde ilginç istekleri de var. Yani dilinizi burnunuza değdirebiliyorsanız başvurmaya değer.

BELÇİKA
Belçika vatandaşı olmak için en az 3 yıl Belçika’da yaşamanız gerekiyor. Bu şartı yerine getirirseniz devlet tarafından sizin için belirlenen bir miktar para karşılığında Belçika vatandaşı olabiliyorsunuz.

KIBRIS RUM KESİMİ YA DA GÜNAY KIBRIS
Resmi olarak tanımasak da Avrupa Birliği üyesi olan Kıbrıs Rum kesiminin vatandaşlık hakkı için talep ettiği para 3 milyon Euro.

KARADAĞ (MONTONEGRO)
500 bin Euro’nuz varsa Eski Yugoslavya’nın dağılmasından sonra bağımsızlığına kavuşan küçük Balkan ülkesi Karadağ’ın vatandaşı olabilirsiniz.

ANTIQUA BARBUDA
Her şeyi bırakıp dünyanın sahil kasabasına yerleşmek için ideal. Karayip Denizi’nin doğusunda, Küçük Antiller ada grubundaki cennet gibi doğasıyla bağımsız bir ada ülkesi olan Antigua ve Barbuda, vatandaşlık için 400 bin dolar istiyor.
8. Dominika

DOMİNİKA
Küçük Antiller’de bir ada devleti ve resmi dili İngilizce olan Dominika, vatandaşlık hakkı için doğrudan para istemiyor. Dominika’da 100 bin dolar karşılığında yatırım yaparsan vatandaşlığı da kapıyorsun.

DOMİNİK CUMHURİYETİ
Dominika ile karıştırılmaması gereken bu ülke de vatandaşlık için 100 bin dolar istiyor ama tek kişiyseniz. Evli veya çocukluysanız bu tutar 200 bin dolar oluyor.

GRENADA
Vatandaşlık hakkı için 100 bin dolarlık yatırım şartı koşan bir diğer ada ülkesi de Grenada . Karayip Denizi’nin doğusunda yer alıyor.

ST. KITTS VE NEVIS
Karayipler’deki Leeward Adalarında bulunan iki adadan oluşan bu federal ülke 250 bin dolar karşılığında vatandaşlık hakkı tanıyor. Ancak bir istisnası var. İran vatandaşlarına vatandaşlık verilmiyor.

ABD
1 milyon dolarlık şirket kurar veya hükümetçe belirlenen bir bölgede 500 bin dolarlık yatırım yaparsanız süresiz oturma izniniz oluyor. Ve beş yıl Amerika’da bulunursanız vatandaşlık geliyor.

İNGİLTERE
Birleşik Krallık’ın vatandaşı olmak istiyorsanız 5 yıl süreyle 1 milyon poundluk yatırım yapmanız gerekiyor.

MAKEDONYA
400 bin euro değerinde yatırım yapıp en az 10 işçi istihdam ederseniz Makedonya vatandaşı olabilirsiniz.

BULGARİSTAN
En az bir yıl ikamet ettiyseniz 1 milyon leva’lık (1,2 milyon dolar) yatırım yaparsanız vatandaşlık alabiliyorsunuz.

ARNAVUTLUK
Arnavutluk’un şartı da 200 bin dolar yatırım yapmak.

ALMANYA
Almanya vatandaşlığı için gerekli olan minimum yatırım miktarı 250 bin Euro. Bununla Alman vatandaşlarına istihdam yaratırsanız oldu bu iş.
18. Guatemala

GUETAMALA
Beş yıllık devlet tahvillerine en az 50 bin dolarlık yatırım yaparsanız Guatemalalı olabilirsiniz.

HONG KONG
Asya’nın en büyük serbest pazarı ve limanı; en işlek ticaret, endüstri ve turizm merkezi Hong Kong vatandaşlığı için yaklaşık 1 milyon 260 bin dolar tutarında bir yatırım yapmanız lazım.

KANADA
800 bin dolarlık varlığınız varsa ve ülkede 400 bin dolarlık yatırım yaparsanız artık Kanadalısınız.

SLOVAKYA
AB ülkesi Slovakya vatandaşlık için 1 milyon euroluk yatırım istiyor.

İRLANDA
500 bin dolarlık yatırım yapmanız gereken bu AB ülkesinin vatandaşlığı için hükümetin belirlediği tarihi beklemeniz gerekiyor. 3 ay mı olur 5 yıl mı olur artık onlara kalmış.

URUGUAY
Uruguay vatandaşı olmanız için yüklü miktarda paralar vermeniz gerekmiyor. Sadece bulaşıcı hastalığınız olmaması ve aylık 1200 dolar maaşınız olması yeterli. 3 yıllık ikamet sonunda Güney Amerika’nın Avrupai ülkesi Uruguay’ın vatandaşı olabilirsiniz. Ayrıca Uruguay’ı tercih etmek için 28 sebebiniz daha var.

Bu habere ekleyebileceğiniz bir görüşünüz var mı? İsterseniz, yorumlar kısmına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar